5 autós eszköz, amely segítségedre lehet a hosszú utakon

Lehet, te is úgy vagy vele, hogy semmi szükséged a vezetést segítő kiegészítőkre, de hidd el, hamar rá fogsz jönni, mennyivel könnyebbé tehetik az életed. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük Neked, hogy milyen, hosszú autóutakat megkönnyítő eszközökkel szerelheted fel autód belső terét.

1. Napellenzőre szerelhető szemüvegtartó

Csak egy dolog zavaróbb annál, amikor nappal szemben kell vezetni – ha nem találod a napszemüvegedet. A napszemüveg hiánya erős napsütésben nem csak kényelmetlen, de nagyon veszélyes is. Ezért fontos, hogy ez az eszköz könnyen elérhető legyen, amikor szükség van rá: a napellenzőre szerelhető tartó például egy remek megoldás. Mivel a szemüvegnek így fix helye lesz, kisebb annak is a valószínűsége, hogy otthon felejted.

2. Szivargyújtóba helyezhető USB adapter

Régen egy egyszerű mobiltelefont akár egy hétig is használhattunk töltés nélkül, sajnos ez ma már nem annyira jellemző. Folyamatos használat esetén a készülékek hamar lemerülhetnek – még ha egész este töltőn is voltak – és ha ezt használjuk GPS-nek, elég kellemetlen helyzetbe kerülhetünk. Ha hosszú útra indulunk, érdemes okoseszközeink töltéséről is gondoskodnunk: ennek a legegyszerűbb módja, ha a gépjármű szivargyújtójába egy USB adaptert csatlakoztatunk, és a töltőkábeleket ebbe dugjuk be. Létezik ilyen adapterből 3-4 USB porttal rendelkező változat is, mely ideális lehet, ha több kütyüt szeretnénk egyszerre tölteni.

3. Látássegítő szemüveg éjszakai vezetéshez

Ha gyakran vezetsz éjszaka, ez igazán hasznos lehet számodra: olyan szemüvegről van szó, melynek különleges lencséi segítenek, hogy tisztábban láss éjszaka. Mivel tompítja az éles fényeket, sokkal kellemesebb mögüle szemlélni a megvilágított utakat, és a szemből érkezők reflektorai is kevésbé vakítanak el. Ha napközben napszemüveggel véded a látásodat, éjszaka miért is ne tennél ugyanígy egy erre kifejlesztett eszközzel, ha egyszer ilyenkor is intenzív fénynek van kitéve a szemed?

4. Mágneses telefontartó

A tájékozódás miatt muszáj, hogy telefonodat vagy a GPS-t jól látható módon helyezd el az autóban – erre pedig a mágneses tartóállványnál jelenleg nincs megfelelőbb eszköz a piacon. A legnagyobb előnye, hogy könnyen ráhelyezhetünk bármilyen típusú és bármekkora méretű okosezközt, legyen szó egy már-már táblagépre hajazó telefonról, vagy akár egy GPS-ről. Nem kell semmit se méricskélni, hogy vajon belefér-e, egyszerűen csak be kell helyeznünk a fémlapot a készülék és a tokja közé, majd ráhelyezni a tartóra – a többiről a szupererős mágnes gondoskodik.

5. Szellőzőrácsra helyezhető pohártartó

Tested folyamatos hidratáltságának fenntartásáról a sztrádán se feledkezhetsz meg. Valahogy tehát biztosítani kell, hogy a volán mögött ülve is könnyen hozzáférhess a folyadékhoz. Erre a helyzetre praktikus megoldás lehet egy szellőzőrácsra csíptethető pohártartó: az üdítős poharad vagy vizes palackod így mindig kéznél van, sőt nyáron az autó klímája még segít is hidegen tartani az italt.  

Te mivel egészítenéd ki a listát?